Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солидарност към изпитанията на Турция

Снимка: архив

Посолството на Турция в София отваря на 8 и 9 февруари книга за съболезнования за хилядите жертви след разрушителното земетресение в страната. Чрез българското Министерство на външните работи от турската дипломатическа мисия съобщават, че граждани и организации ще могат да поднесат своите съболезнования днес от 14 до 16 часа в Резиденцията на турския посланик, която се намира на бул. "Цар Освободител", 19 в София. Книгата ще бъде отворена и утре от 10 до 12 ч и от 14 до 16 часа.

В софийската столичната болница "Св. Иван Рилски" са готови да приемат пострадали от земетресенията в Турция, съобщиха от лечебното заведение. От здравното заведение предлагат диагностика, лечение и висококвалифицирани грижи за нуждаещите се.

Десетгодишният син на отец Петър Гарена от Кърджали - Манол първи се включи в кампанията на Районното мюфтийство в областния град по набиране на средства за пострадалите при земетресенията в Турция и дари пари от своята касичка. Това съобщи районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. "Момчето дойде преди да отиде на училище и остави събраните в касичката си пари. Вечерта, преди да дойде, е гледал новините и виждайки какво се случва, срутените сгради и опитите на хората да спасят затрупаните, е казал на баща си, че също иска да е съпричастен и да помогне", разказа духовникът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40