Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмите на БНР с жест на солидарност с пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Снимка: YouTube

Точно в 9:45 българско време на 15 февруари в национален и регионален ефир програмите на Българското национално радио ще излъчат песента „Хора помагат на хората“ (People Help the People), в изпълнение на младата британска певица Бърди. Общественото ни радио се включва в инициативата на Нидерландското обществено радио и телевизия NPO, за солидарност с жертвите на опустошителните земетресения, засегнали Турция и Сирия.

„Радиото докосва емоциите ни, а музиката е универсален език. Тази трагедия изисква от нас да бъдем единни, да построим мостове и да обединим сили, за да помогнем и да изразим подкрепата си “ - заявява директорът на нидерландското радио NPO 3FM Мено де Боер.

Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия надхвърли 37 500, а още десетки хиляди са загубили свои близки, дом, надежда… В безвремието между шока и отчаянието, единствената надежда е в помощта, която идва от хората – навреме и отвсякъде. Затова и днес в европейски радиостанции ще звучи именно песента „Хора помагат на хората“ в изпълнение на 26-годишната британска певица Бърди, носителка на отличието „Певица на годината“ на Наградите за поп музика (Pop Awards 2022). Песента Хора помагат на хората“ е сингъл на британската група Cherry Ghost от 2007 г. Birdy прави неин кавър през 2011г. Монохромното видео към песента има над 193 милиона гледания в Youtube.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието..

публикувано на 16.07.24 в 07:10

Червен код за горещини е подаден за областите Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново, оранжев е кодът за останалите области 

Във вторник  ще е слънчево и много горещо. Минималните температури ще са между 17° и 23°, в София 17°. Максималните ще са от 37° до 42°, в столицата 37°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от изток-североизток. Температурите на въздуха ще..

публикувано на 15.07.24 в 19:05