Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният консул в Чикаго се срещна с деца от български неделни училища

Снимка: Фейсбук/ Светослав Станков

Генералният ни консул в Чикаго Светослав Станков се запозна с децата, учителите и родителите от българското неделно училище "Родна реч", съобщава БТА. "Бях искрено впечатлен от направените училищни проекти по родолюбие, в които участваха децата от всички класове", заяви той. Светослав Станков връчи също така свидетелствата за успешно издържан изпит по български език "Печат за двуезичност" на възпитаниците на "Малко българско училище" в града.

По-рано  Светослав Станков и професор Самуил Рефетов бяха гост-лектори на дискусията “Светлина сред мрака” по случай 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Холокоста. Събитието беше организирано от Американския еврейски комитет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30

24 българки от 19 държави са номинирани за "Българка на годината"

За поредна година Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще връчи ежегодната награда "Българка на годината – Света Злата Мъгленска 2023" на официална церемония, която ще се проведе през октомври. За престижното отличие са номинирани 24..

публикувано на 09.09.24 в 15:45