Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският институт в София организира дебат за перспективите пред европейското изграждане

Вече 30 години България е част от франкофонската общност

Снимка: Френски институт в България

На 9 март, в рамките на Месеца на франкофонията, Френският институт в България, в партньорство с Посолството на Белгия и СУ „Св. Климент Охридски“ организират конференция-дискусия на тема: „Европейското изграждане: предизвикателства и бъдещи перспективи“. Участници в дебата ще бъдат преподаватели по право, политически науки и европеистика от български и френски университети. Събитието се провежда с подкрепата на Френския институт в Париж и е част от поредицата конференции-дискусии, посветени на Европа. През 2023 г. се навършват 30 години, откакто България става пълноправен член на Международната организация на франкофонията.

Съставила: Мария Стоева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оценките за българския ресор в ЕК - от удовлетворение до разочарование

Българският еврокомисар Екатерина Захариева получава ресор "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации" в следващата Европейска комисия. Това обяви днес председателката на комисията Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент. По-късно в кратко..

публикувано на 17.09.24 в 16:57

24 партии и 9 коалиции са регистрирани за изборите на 27 октомври

Окончателно регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври са 24 партии и 9 коалиции, обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. От думите ѝ стана ясно, че отказ за регистрация е получила партия "Има..

публикувано на 17.09.24 в 15:47

Екатерина Захариева ще е еврокомисар за стартъпи, научни изследвания и иновации

Издигнатата от ГЕРБ-СДС за еврокомисар от България Екатерина Захариева получава ресор стартъпи, научни изследвания и иновации. Председателят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи ресорите на новите комисари. "Науката и технологиите трябва..

публикувано на 17.09.24 в 13:28