Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души с Covid са починали през денонощието, няма поставени ваксини

Омикрон
Снимка: Ройтерс

34-ма са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват със 73 спрямо ден по-рано. Над 58.8% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 5% от направените 684 теста, при 4.2% на показателя в събота, сочи порталът coronavirus.bg.   

Регистрираните активно болни нарастват с 31 до 2728. В болници са приети двама инфектирани, които не са ваксинирани. Хоспитализираните намаляват с един до 249. На интензивно лечение остават 26 заразени.    

През денонощието са починали двама души с установен Covid, които са били имунизирани. В събота е излекуван само един болен. Не е поставена нито една ваксина. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00