Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юридическият факултет на Софийския университет е трети в света на международни състезания по право за 2022-ра

Снимка: Ани Петрова, БНР

Софийския университет "Св. Климент Охридски", представен от Юридическия факултет на международни състезания по право NICA Law School Ranking е класиран на първо място в Европа и на трето място в света за 2022 година. Пресцентърът на висшето училище посочва, че класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат според броя на отборите, участвали в състезанието, от тяхното ниво и от кръга, до който са достигнали.

В класациите Юридическият факултет на Софийския университет е на второ място в света в направлението "Международен арбитраж" и на шесто място в "Международно частно право". Правният факултет е сред първите и в областите: "Посредничество и преговори", "Право на Европейския съюз", "Международно хуманитарно право", "Международно публично право" и "Международно право в областта на правата на човека".

Снимка в текст: uni-sofia.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05

Успешен летен сезон и очакване за много повече туристи през зимата

Увеличение на броя на туристите с 20-25% през предстоящия зимен сезон прогнозират туроператорите. Те обаче уточняват, че хората, които ще се възползват от нашите курорти, изчакват по-стабилна прогноза за времето заради климатичните промени. Успешен..

публикувано на 05.10.24 в 11:10
Цанко Цанков

Признаха официално световния рекорд на Цанко Цанков в Дунава

Две седмици след маратонското плуване в река Дунав, по време на което Цанко Цанков преодоля дистанция от 120 км без спиране, постижението беше официално ратифицирано от Асоциацията за световни рекорди. Плувецът получи сертификат за автентичност от..

публикувано на 05.10.24 в 09:26