Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Износът на енергийни източници от САЩ за България е нараснал над 30 пъти

Снимка: архив

България изнася за САЩ стоки на стойност от 1,2 милиарда щ.д., което представлява стабилен ръст. Това се посочва в Доклад за трансатлантическата икономика за 2023 г., представен на 21 март в Брюксел и Вашингтон. Документът се изготвя по поръчка на Американската търговска камара в ЕС и Търговската камара на САЩ от изследователи от Университета „Джонс Хопкинс“. Делът на страната ни във вноса за САЩ е 2.5% от общия внос.

Износът на енергийни източници от САЩ за България се е увеличил над 30 пъти за последните 20 години. Това е реално доказателство за енергийната трансформация и стремеж към енергийна независимост на Европа и на България от Русия, се изтъква в доклада. Информацията е предоставена от Американската търговска камара в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07