Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в София отбелязва Международния ден на птиците

Снимка: Facebok / @nmnhs

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките в София отбелязва днес Международния ден на птиците – 1 април, съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Учените и природозащитниците са подготвили специална игра “Градски птици в музея” за посетителите на музея – те ще трябва да открият в експозицията 31 вида от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София, предаде БТА. 


Птичето царство е разположено в две от залите на музея, посочват от научната институция. Изследователите от музея допълват, че в София могат да се срещнат 312 вида птици, което е повече от половината от общо 420 вида, установени в страната ни.

Снимки: Facebook / National Museum of Natural History, Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават

В понеделник ще бъде слънчево и горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – 33°-34°. Над планините ще бъде слънчево със слаб вятър..

публикувано на 07.07.24 в 18:30
Делян Пеевски

Делян Пеевски: Въпросът дали Доган и Пеевски не са заедно не стои на дневен ред

“ Противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има ”, заявява съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в изявление, разпространено от пресцентъра на партията. Той добавя обаче, че тема и конфликт има – “ Темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите,..

публикувано на 07.07.24 в 17:26

Въздушната линейка изпълни първата си успешна мисия в планината

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ осъществи първата си акция в планински условия, съобщи служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Първа мисия по въздуха на Центъра за спешна медицинска помощ След сигнал, подаден от Планинската..

публикувано на 07.07.24 в 17:20