Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха проф. Липари за принос към българското изкуство и култура

Снимка: БТА

Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков връчи медал „Иван Вазов” на музиканта проф. Благомира Липари. Отличието е от името на Райна Манджукова, директор на Агенцията за българите в чужбина, за значителен принос към българското изкуство и култура по света.

Награждаването е станало при откриването на юбилейната изложба „Неравноделно време“ („Irregular Time”) на Кина Бъговска - един от най-разпознаваемите български творци в Чикаго и САЩ.  Експозицията беше открита с изпълнение на цигулка от проф. Благомира Липари, виртуоз и педагог, отдала творчеството си в запазване и популяризиране на богатството на българските ритми и класическа музика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и..

публикувано на 14.09.24 в 07:15

Училище "Българче" в Дубай отваря врати за новата учебна година

Училище "Българче" в Дубай, Обединени арабски емирства, отваря днес врати за първия учебен ден от 11:00 часа местно време, научаваме от БТА. „Ще открием новата учебна година с песен, ще се срещнем всички – учители, ученици и родители, ще се..

публикувано на 14.09.24 в 06:40