Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18