Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен ученически конкурс: “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”

Снимка: kmnc.bg

Кирило-Методиевският научен център при Българската академия на науките, който е част от консорциума на Центъра за върхови постижения “Наследство БГ” и Асоциацията на българските училища в чужбина организират международен ученически конкурс на тема “Следи от Кирило-Методиевото дело по света”.

Конкурсът е част от честванията през 2023 г. на 1160 години от създаването на славянската писменост и цели да популяризира Кирило-Методиевото дело сред българските мигрантски общности на всички континенти, да обогати знанията на учениците от българските неделни училища в чужбина, да развива талантите им и да насърчи научноизследователските им интереси.

Конкурсът е в три категории – изследователски проект, есе или кратък разказ на тема “По следите им” и рисунка на тема “Българските азбуки”. Осъществява се с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Конкурсните материали се изпращат до 31.05.2023 г. на електронен адрес: kmnc.konkurs@gmail.com Подробния регламент на конкурса и указания за изпращаните материали може да се намерят ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато пушката се превръща във флейта – Константин Златев и изкуството с послание за мир

Преди 27 години несигурността, в която се намира страната ни, но и страстта към катеренето, кара сънародника ни Константин Златев да нарами своята раница и с около 3000 долара да поеме към една мечта – да изкачи някой от скалните върхове в..

публикувано на 02.10.24 в 10:10
Камелия Нейкова

Над 30 000 българи са заявили желание да гласуват в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. Те са по-малко от тези за изборите на 9 юни, каза председателят на комисията Камелия Нейкова пред bTV. Всеки, който има право да гласува и се намира в..

публикувано на 02.10.24 в 09:38

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41