15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..
На 77-години в Лондон почина голямата българска пианистка Марта Деянова, съобщи нейният син Мартин в социалната мрежа Facebook. Тя е възпитаничка на Българската държавна консерватория в класа на проф. Богомил Стършинов, усъвършенства клавирните си..
141-о българчета от Молдова са приети в университетите на България тази учебна година. Кандидатите са били 209 от различни населени места в републиката, където се изучава български език като майчин. Причините, поради които останалите не са..
Ескалацията на напрежението в Близкия изток фокусира вниманието върху полето на дипломацията и възможността да се избегне разрастване и..
Председателката на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург – Емилия Юкер – за втори път ще представи картините си пред публика в Чикаго, като..
Изложбата “Петър Берон. 200 години от издаването на Рибен буквар” се открива тази вечер в Българския културен институт в Рим, съобщиха от институцията в..