Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на СОС предупреждава за вдигане на данъците на софиянци

Снимка: Facebook/Георги Георгиев

Обединението на политическите сили ПП, ДБ и „Спаси София“ за местните избори има за цел да вземе властта за сметка на данъците за софиянци, които ще се увеличат. Председателят на СОС Георги Георгиев предупреди, цитиран от БГНЕС, че тези партии се стремят към мнозинство в общинския съвет, за да може всяка „непопулярна“ идея на общия им кмет да минава без усилия.

Георгиев признава, че е изненадан не толкова от това да има единен кандидат за кмет, колкото от идеята за вдигане на данъците „максимално справедливо и безболезнено за хората“. По този повод, председателят на СОС настоява, преди да удрят по джоба на хората, във време на растяща инфлация и покачващи се цени, кандидатите да покажат какво са направили досега в София, при положение че техни фаворити управляват централните райони на столицата повече от 8 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45

Водещият учен в света в сферата на ИИ проф. Зико Колтер с лекция в София

По покана на INSAIT в България пристига един от водещите учени в света в сферата на изкуствения интелект и член на борда на OpenAI – проф. Зико Колтер, съобщи Министерството на образованието. Той ще изнесе публична лекция в Софийския университет, част..

публикувано на 07.10.24 в 17:00