Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни облачно време с превалявания

Снимка: БТА

Утре ще се задържи предимно облачно. Преди обяд главно в Източна България, а след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в Южна България и планинските райони – временно интензивни и придружени с гръмотевици. Има условия за дребни градушки. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 14°.

Над планините ще бъде предимно облачно, преди обяд в много райони – мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2000 м – от сняг. Ще има и гръмотевична дейност. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 10°, на 2000 м - около 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, главно в сутрешните часове с валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат 13°-15°, на морската вода - 12-14°.  

Над Балканите ще бъде предимно облачно, на много места с продължаващи валежи от дъжд, главно в южните райони от полуострова след обяд и с гръмотевици. 

Облачно, с валежи от дъжд ще бъде на места на Британските острови и в Северозападна Франция. Без валежи, с разкъсана облачност до предимно слънчево ще бъдее времето в централноевропейските страни. Над Северна Европа ще се задържи студено, с валежи от сняг. В Източна Европа облачността ще бъде предимно значителна, само на отделни места със слаби валежи от дъжд, а в най-южните райони ще има повече слънчеви часове. В по-голямата част от Западното и Централното Средиземноморие ще преобладава слънчево време. Повече облачност и валежи от дъжд ще има в крайните северозападни райони на Пиренейския полуостров и в Южна Италия. Температурите в Португалия и западната част от Испания ще се нормализират. В Лондон и Берлин ще бъде 18 градуса, в Париж и Мадрид – 24, във Виена и Мюнхен – 21, в Рим и Атина – 23, в Истанбул и Белград – 19, в Букурещ – 18.

В Ню Йорк и в Лос Анджелис ще вали дъжд и максималната температура ще достигне съответно 13 и 14 градуса. Слънчево ще бъде в Чикаго с 20 градуса и в Маями – с 32. В Монреал термометърът ще показва 11 градуса, във Ванкувър – 17, в Мексико сити – 27, в Буенос Айрес – 20, в Рио де Жанейро – 29. В Техеран ще бъде 23 градуса, в Дубай – 33, и в Йерусалим – 31.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18