Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Радко Влайков: България съпреживява трагедията със сръбския народ

Снимка: Facebook / BulgarianEmbassyRomania

"Шокът от последните дни не е само за сръбския народ. В България преживяваме тази огромна трагедия заедно с вас". Това написа на сръбски посланикът на България в Румъния Радко Влайков в книгата за съболезнования, отворена в Посолството на Сърбия в Букурещ.

"Приемете най-искрените и дълбоки съболезнования от Посолството на Република България в Румъния и от българския народ по повод трагичната смърт на осем невинни деца и един служител на Основното училище "Владислав Рибникар"", написа още Влайков, който е и бивш посланик на България в Сърбия. "В продължение на четири години и половина живях и работих в близост до това училище. Много често се разхождах по улица "Крал Милутин" и се радвах на детските игри в училищния двор. Не мога и не искам да повярвам, че осем от тези деца вече ги няма. И въпреки че в такъв момент съболезнованията не са достатъчни, моля, предайте на семействата на убитите деца, на техните училищни другари и приятели, на целия сръбски народ нашата надежда, че ще преминат със смелост и сила това изпитание", написа дипломатът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40
Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15