Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от френската гимназия в София се представиха блестящо на конкурса по креативно писане на френски

Снимка: РУО в София-град

Възпитаници на столичната Девета френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" се представиха блестящо на конкурса по креативно писане на френски език с десетте думи на франкофонията за 2023 г. Конкурсът се организира всяка година от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България (АПФБ), в рамките на месеца на Франкофонията.

Учениците завоюваха първо място, наградата за оригиналност, една от поощрителните награди в категорията "проза", както и двете първи места и второто място в категорията "поезия". Тазгодишното издание на маратона по писане бе обвързано с 30-годишнината от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията. По темата "Времето е лукс, с който не разполагаме", писаха общо сто ученици от цялата страна. Днес, 9 май, във Френския институт в София се състоя церемонията по награждаването на лауреатите от конкурса.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

24 партии и 9 коалиции са регистрирани за изборите на 27 октомври

Окончателно регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври са 24 партии и 9 коалиции, обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. От думите ѝ стана ясно, че отказ за регистрация е получила партия "Има..

публикувано на 17.09.24 в 15:47

Екатерина Захариева ще е еврокомисар за стартъпи, научни изследвания и иновации

Издигнатата от ГЕРБ-СДС за еврокомисар от България Екатерина Захариева получава ресор стартъпи, научни изследвания и иновации. Председателят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи ресорите на новите комисари. "Науката и технологиите трябва..

публикувано на 17.09.24 в 13:28

В деня на София столичният кмет призова политическите сили към примирение

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София..

публикувано на 17.09.24 в 12:42