Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещи в БНР протестираха за достойно заплащане

4
Снимка: Георги Нейков

Работещи в Българското национално радио протестираха за достойно възнаграждение на труда си. Акции на протест имаше както в столицата, така и в регионалните станции. В София за час беше затворен ключов булевард до сградата на радиото.

Основното искане е за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 г. за БНР, което да направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

"Недопустимо е хора, работещи в такава престижна организация, да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", споделиха протестиращи.

Протестът беше организиран съвместно със структурите на двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа", както и на Съюза на българските журналисти в радиото.

Вижте също:

Снимки: Десислава Семковска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18