Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турските граждани в България гласуват за президент на Турция

Посланик Айлин Секизкьок
Снимка: БГНЕС

От днес до 24 май турските граждани в България гласуват на втория тур за изборите за президент на Турция между сегашния държавен глава Реджеп Ердоган и опозиционния кандидат Кемал Кълъчдароглу. Изборни секции у нас са разкрити в дипломатическите мисии на югоизточната ни съседка – посолството в София и генералните консулства в Пловдив и Бургас. По информация от посланика на Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок  у нас са регистрирани 7900 турски граждани, които имат право на глас.
Турските граждани, вписани в избирателните списъци в чужбина от днес могат да гласуват и на граничните пунктове, с България - Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово, Дерекьой/Малко Търново.
Гласуването в България ще продължи до 24 май, а на граничните пунктове – до 28 май. Информацията е на Нахит Догу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38