Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Куба искат да активизират търговско-икономическите връзки

Снимка: Министерство на външните работи

Министърът на външните работи Иван Кондов прие днес в Министерството на външните работи посланика на Куба в България Мариета Гарсия Хордан, която връчи през април акредитивните си писма. По време на първия разговор между двамата бяха изтъкнати традиционно добрите връзки между България и Куба и приятелството, което свързва двата народа. Беше акцентирано върху общото желание за активизиране на търговско-икономическите връзки в различни сфери от взаимен интерес, сред които кубинският посланик посочи минното дело, биотехнологиите, информатиката и други. Подчерта също, че кубинците не са забравили нито качеството на българските продукти, нито работилите в Куба български специалисти и че страната ни би могла да се възползва от този факт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил се обяви за преодоляване на разделението сред православните църкви

Новият български патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред православните църкви. “ Има прекъснато общение между някои православни църкви, което трябва да се стараем да се преодолее ”, заяви той в отговор на въпрос на БГНЕС дали..

публикувано на 07.07.24 в 09:07

Деца ще се състезават в първото “София вело шоу” в столичния Западен парк

Първият младежки колоездачен празник “София вело шоу”, организиран от “София – световна столица на спорта” и “Долчини про тийм”, ще се състои днес в обновения Западен парк в столицата. Децата ще се състезават по изцяло обезопасен и съобразен с..

публикувано на 07.07.24 в 07:00

Температурите се покачват до 37 градуса

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините също ще бъде слънчево...

публикувано на 06.07.24 в 18:30