Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветник на български премиер е съгласувал българската позиция с гражданин на РСМ

Снимка: БТА

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев съобщи при днешното му изслушване в парламента за установен случай, при който съветник на български премиер е съгласувал позициите на Министерството на външните работи с гражданин на Република Северна Македония. Тончев не посочи нито името на съветника, нито на премиера, като се аргументира с образувано по случая досъдебно производство. От трибуната на парламента председателят на групата на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов изказа предположение, че изнесената от председателя на ДАНС информация се отнася до Весела Чернева, която е заемала поста на съветник на бившия премиер Кирил Петков. Според Тошко Йорданов тя е водила разговори с представители на РСМ „зад гърба“ на тогавашния министър на външните работи Теодора Генчовска от ИТН.

По време на изслушването Тончев отрече ръководството на ДАНС да се съгласува с чужди посолства, служби и държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00