Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

5
Снимка: Ани Петрова

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и аранжимента са на Зорница Славова. Тя и С-МО ще могат да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР.

Зорница Славова

Наградата на звездите на вечерта връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев

„Въпреки че имаме победител, всички финалисти са победители тази вечер", каза Митев.

За дебют беше отличена песента "Сивото Страшно" на групата BOIL.

BOIL

Триото TRIGAIDA беше избрано да представи България във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, където всяка година се събират музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа. Като член на Европейския съюз за радио и телевизия – БНР дава шанс на български изпълнител да стъпи на сцената на този престижен музикален форум.

TRIGAIDA

Конкурсът е създаден през 1970 година от редакция "Забавна музика" при БНР и става популярен като "Пролетен радиоконкурс". Днес това е един от водещите форуми за съвременна българска поп и рок музика.

Снимки: Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10