Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според президента коалицията на ГЕРБ и ПП ще породи отвращение

Снимка: БТА

Не очаквам целувката между Бойко Борисов (ГЕРБ) и Кирил Петков („Продължаваме промяната - ПП“) да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Изявите на ПП „отдалечават България с огромни крачки от Европа – като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. Те пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм – като заявка на тежки закононарушения и чистки подписани кръв, за погром на институциите и държавна измяна. България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България“, каза президентът.

Мисля, че Мария Габриел (ГЕРБ) и Николай Денков (ПП) са много близо до решение, каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, но добави, че „докато всичко не е договорено, нищо не е договорено“. ГЕРБ-СДС не са предложили експерти в проектокабинета. "Партията на промяната искат сами да си носят отговорност,  включително с  политически лица", подчерта Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачна сряда, а след това отново ще грее слънце

В сряда , 9 октомври,   минималните температури ще са между 6 и 11°, в София – 8°. Максималните ще са между 23 и 28°, в столицата до 22°. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България, ще..

публикувано на 08.10.24 в 19:45
Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мeйер

Аржентинци могат да преподават в България, а българи в Аржентина родния си език

Възможността учители от Аржентина да преподават испански език в български училища обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мейер.  Посланик Мейер е предложил да..

публикувано на 08.10.24 в 15:04

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45