Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този уикенд стартира летният сезон на Витоша

Снимка: БГНЕС-архив

Тази събота (3 юни) ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене, с множество маршрути с различни нива на трудност.

Три лифта (кабинков лифт Симеоново, Витошко лале 1, Витошко лале 2) ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона. За улеснение на колоездачите, лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите. Старт на сезона дава традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro.

В аванс съобщаваме, че на 1 юли предстои 40-ото юбилейно издание на супер маратона Обиколката на Витоша (Витоша 100).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10