Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаково име от криминалния свят се завърна инкогнито и почина от инфаркт

Пламен Галев и Ангел Христов-Геле
Снимка: Кирил Фалин

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Ангел Христов-Геле – известен като един от дупнишките “Братя Галеви”, е починал от инфаркт у нас, съобщиха Нова тв и бТВ, позовавайки се на свои източници. Той и Пламен Галев избягаха от България през 2012 г., след като бяха осъдени за ръководство и участие в организирана престъпна група.

Предполага се, че 54 годишният мъж се е прибрал преди броени дни и се е настанил в имението си в Ресилово, където е бил покосен от сърдечния удар. Не е ясно как той е минал границата без да бъде арестуван.

Опелото на Ангел Христов трябваше да се състои днес наобед в родната му Дупница, но е спряно заради разледване как той е влязъл в страната, съобщи БНТ. Назначена е аутопсия в столичната Съдебна медицина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 4 октомври разказваме за конфликта в Близкия Изток през погледа на българката Весела Райчинова, която живее в близост до епицентъра. В петък е и традиционната ни рубрика „По съседски“ с обобщение на по-важните новини от района на..

публикувано на 04.10.24 в 19:00

Половин век се "точи" строителството на магистрала "Хемус"

На 4 октомври 1974 г. започва строителството на автомагистрала "Хемус" от София до Варна. Първа копка на северната транспортна ос на страната прави председателят на Държавния съвет и лидер на БКП Тодор Живков край с. Яна. Това е и ден първи от..

публикувано на 04.10.24 в 13:18
есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45