Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически партии и граждани излязоха на протест срещу новосформираното правителство

Снимка: БГНЕС

Протестиращи срещу правителството на ГЕРБ-СДС-ДБ-ПП се събраха пред сградата на Народното събрание. Сред тях са и представители на ПП „Възраждане“, „Левицата“ и „Български гласъ“. Заради протеста движението на автомобили в района беше спряно. Полицейското присъствие в района е засилено.

Недоволните са издигнали плакати с призив за нови предсрочни избори. “Не можеш да излъжеш българските граждани, че си антиГЕРБ, че си антистатукво, и в следващия ден да се коалираш в името на властта точно с тези, срещу които си се правил, че се бориш - заяви пред БГНЕС Георги Попов, председател на Народна партия “Български гласъ". - Протестираме именно срещу завладяната държава“.

На протеста са и хора с плакати "Национален протест за близките на загиналите деца в ПТП".

На площада пред парламента се събират и подписи за референдум за забрана на джендър обучението и за референдум за мир и суверенитет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00