Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината от областните управители в страната подадоха оставки

Снимка: БГНЕС

В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт, съобщиха от правителствената пресслужба. Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение своевременно по всяко заявление. Дотогава всички областни управители и заместниците им са длъжни да изпълняват функциите си.

До обяд на 12 юни оставки подадоха 15 областни управители от общо 28 области. Оставки подадоха областните в Разград, Плевен, Търговище, В. Търново, Смолян, Добрич, Варна, Ловеч, Видин, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Хасково, София област и Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31