Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктор Николов завоюва сребърен медал на световното по картинг

Виктор Николов завърши на второ място в генералното класиране на световното първенство по картинг Sodi W Finals в белгийския град Генк и стана първия българин с толкова високо постижение. След пет манша 15-годишният състезател събра общо 186 гочки,..

публикувано на 07.07.24 в 11:19
Атанас Пеканов

Огромен автогол ще бъде да загубим 8 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост

България се е отказала да се бори за реформите и инвестициите по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред БНР бившият служебен вицепремиер по еврофондовете Атанас Пеканов. По думите му, правителството на Николай Денков е допуснало сериозна..

публикувано на 07.07.24 в 10:46
Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05