Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гóра се нуждаят от модерна пътна инфраструктура

Андрей Ковачев с албанския президент Байрам Бегай
Снимка: БГНЕС

По време на срещата ми с премиера на Албания Еди Рама ще повдигна въпроса за подобряването на лошата инфраструктура в населените с българи райони в Гóра. Това заяви евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев. Той посети албанската част на Гóра, където на границата с Косово и Северна Македония високо в планината живее 3-хилядна българска общност. Ковачев беше придружен от българския посланик в Тирана Ивайло Киров и консула Благой Петров.

Преди това Ковачев се срещна с албанския президент Байрам Бегай, с когото са обсъдили двустранните отношения с акцент Коридор № 8 и евроинтеграцията на Тирана. Той е благодарил на Бегай за доброто отношение към българите в Албания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велико Търново впечатли сънародници от Сърбия

Българо-сръбският център от Враня организира  двудневна екскурзия до Велико Търново за членовете на сдружението. Голяма част от пътуващите за първи път посетиха старата българска столица.  „Дължим голяма благодарност на Генералното консулство..

публикувано на 02.09.24 в 14:02

Един час повече български език ще се изучава в Тараклия

Втори септември поставя началото на новата учебна година в молдовския район Тараклия, в който преобладаващата част от населението е с български корени. За първи път училищния праг прекрачват 308 първокласници, което е със 17 деца повече от..

публикувано на 02.09.24 в 13:25

Изложба, куклено представление и прожекция на филм ще гледат българите в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго публикува на фейсбук страницата си календар с културните събития на българската общност в града за този месец. Едно от предстоящите събития е живописната изложба “Пулсът на красотата” на Григор Малинов,..

публикувано на 01.09.24 в 17:25