Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков свиква съвещание заради изострената ситуация в Русия

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков свиква съвещание тази вечер по повод изострената ситуация в Руската федерация, съобщиха от правителствената пресслужба. В него ще участват вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, министрите на отбраната и на вътрешните работи, началникът на отбраната, ръководителите на държавната агенция „Национална сигурност“, на държавната агенция „Разузнаване“ и на службата „Военно разузнаване“. Ще бъдат обсъдени всички евентуални рискове за сигурността на страната и за живота и здравето на българските граждани на територията на Русия, както и готовността на държавата за реакция при възникване на необходимост. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03