Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военният министър ще наблюдава подготовката за спецоперации "Stealth Dagger–23"

Снимка: БТА- архив

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства на деня за демонстрация на способности в рамките на учението "Stealth Dagger – 23" в специализирания учебно-тренировъчен комплекс "Црънча", Пазарджишко. Ще бъдат демонстрирани способности, свързани с изпълнение на основните мисии на Силите за специални операции по стандартите на Съюзното командване на НАТО. Сертификационното учение се провежда в периода 19 - 30 юни 2023 г. на територията на Централна и Източна България и основните тренировъчни центрове на Специалните сили. В него участват и формирования и щабен личен състав от Специалните сили на САЩ и Специалните сили на Румъния.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят на инцидентите с тротинетки нараства близо три пъти

Само от юли до септември са възникнали 277 произшествия с участието на тротинетки и седем души са загинали – тази статистика представи пред Нова тв главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Броят на инцидентите се е увеличил близо три..

публикувано на 13.10.24 в 15:25
Станимир Михайлов

НЗОК започва проверки на болници заради съмнение за фалшиви хоспитализации

Националната здравноосигурителна каса ще проверява дали лечебни заведения са отчитали фалшиво лечение без пациентът да е лежал в съответната болница, каза пред БНР управителят на касата Станимир Михайлов, който преди броени дни беше възстановен..

публикувано на 13.10.24 в 13:48
Димитър Площаков

Адв. Димитър Площаков: Данните за чистотата на въздуха не отразяват обективното състояние

Пунктовете, на които се поставят станциите за измерване на качеството на атмосферния въздух, са далече от местата с висока концентрация на фини прахови частици. До този извод достига адв. Димитър Площаков след задълбочено проучване върху контрола..

публикувано на 13.10.24 в 11:58