Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на река Дунав

Снимка: mrrb.bg

Всички страни от Дунавския басейн, сред които и България, отбелязват днес, 29 юни, Деня на река Дунав. Тази година честванията са под мотото „Да пазим Дунав син“ и е вдъхновена от четвъртото съвместно проучване на река Дунав (Joint Danube Survey JDS4), съобщи от МОСВ. Инициативата се организира от Международната комисия за опазване на река Дунав, а в България се отбелязва за 20-ти пореден път и се координира от МОСВ и Басейнова дирекция „Дунавски район“.

В програмата за Деня на Дунав в страната ни са включени фестивали, пленери, акции за почистване, концерти и изложби, както и различни градски тържества. За поредна година, учениците на възраст между 6 и 18 години могат да се включат в традиционния международен конкурс Danube Art Master.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49

Престрелка с българи на остров Халкидики

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи. Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили..

публикувано на 17.08.24 в 10:46