Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен форум в морската столица дава сцена на млади балетисти

Снимка: Pixabay

Международен младежки форум за класически, съвременни и характерни танцови техники се открива днес във Фестивалния и конгресен център – Варна. Форумът дава възможност на танцуващите млади хора да се изявят на сцена и да придобият знания и умения в майсторски класове на световно доказали се балетни педагози.

Над 500 деца и младежи между 7 и 21 години от България и чужбина ще участват в конкурса и в балетната академия. Една от наградите ще бъде едногодишна стипендия за обучение във Флоренция.

Младежкият форум ще завърши на 7 юли с “червен килим” и гала вечер на победителите, на която ще бъде представена хореографска композиция, създадена от участници в майсторските класове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00
Снимка: Facebook / Pavlina Bobotanova

Българските светини в Истанбул вдъхновяват художници от България и Турция

Изложбеният салон на българската Екзархия в Истанбул през тези дни е превърнат в голямо интернационално художествено ателие, в което си дават среща осем творци от България и Турция. Събира ги артсимпозиумът "Времето е в нас" под патронажа на Генералното..

публикувано на 06.09.24 в 15:55

Фестивал в Париж представя младото българско кино

Предстоят 4 вълнуващи прожекции на българско кино в Париж. От 10 до 13 септември във френската столица ще се проведе Фестивал на българското кино, а шестото му издание е под мото "По-силни заедно". "Н ие желаем тази година да покажем..

публикувано на 06.09.24 в 11:10