Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима млади българи се състезават на олимпиадата по биология в ОАЕ

Снимка: Сдружение на олимпийските отбори по природни науки

Най-добрите български млади биолози участват в Международната олимпиада по биология, която започва днес в Обединените арабски емирства. Националният ни отбор в състав Виктория Иванова, Петър Жотев, Виктор Лилов и Яна Атанасова ще премери сили и знания с близо 320 връстници от над 80 държави, съобщиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Международната олимпиада по биология е най-престижното състезание по биология за ученици от цял свят. От 1990 г. досега българските участници в нея са спечелили общо 75 медала - 8 златни, 15 сребърни и 52 бронзови, както и 8 почетни грамоти.

*В следващите дни Радио България ще публикува интервю с Петър Жотев - носител на сребърен медал от миналогодишната олимпиада, който е приет за студент по природни науки в Кеймбридж. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло, слънчево, със следобедни заоблачавания и валежи

В четвъртък  ще е слънчево с облачност в следобедните часове предимно в планините. Там и на места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от..

публикувано на 21.08.24 в 19:05

България днес - 21 август 2024 г.

В „България днес“ на 21 август сме подготвили интересни срещи с трима българи от Източна Албания, с които разговаряме за живота в тази част на Балканите, за съжителството и преплитането на култури, за българските традиции, съхранявани през..

публикувано на 21.08.24 в 19:00

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47