Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал, посветен на Рихард Вагнер, в Софийската опера

Снимка: Софийска опера

От 8 до 25 юли шест оперни заглавия – тетралогията „Пръстенът на нибелунга“, „Парсифал“ и „Тристан и Изолда“ ще бъдат представени на сцената на Националната опера под диригентството на родения в Карлсруе, Германия, Константин Тринкс.

Заглавията са част от летния "Вагнер Фестивал", който ще бъде закрит с „Летящият холандец“ на езерото Панчарево, София, на 29 и 30 юли под диригентството на Росен Гергов. Творбите ще се изпълняват на немски език, с български и английски субтитри.

Поводът за този мащабен проект на директора на операта Пламен Карталов е 210-годишнината от рождението на Рихард Вагнер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма „Триумф“

Филмът "Триумф" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е в програмата на фестивал в Торонто

Днес се открива официално Международният филмов фестивал в Торонто, Канада. Филмът на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф" е селектиран в състезателна програма на фестивала.  "Триумф" - копродукция между България и..

публикувано на 05.09.24 в 09:50

Лилия Захаринова разказва приказни истории в градската среда

Когато човек се разхожда из Монтана и Белоградчик, той рано или късно ще се натъкне на електрически табла, изрисувани с усещането за жизнерадост и чистота, сякаш бликащи от детството. И макар само в един-единствен миг ще се озове в мъничък оазис..

публикувано на 04.09.24 в 10:15
Кадър от филма „Триумф“

"Триумф" с Мария Бакалова е българското предложение за "Оскар"

Филмът "Триумф" на режисьорското дуо Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за награда "Оскар", съобщи Националният филмов център. Изборът за участието ни в категорията "Международен филм" на 97-мите награди на филмовата..

публикувано на 03.09.24 в 18:05