Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Възраждане“ оспорва решението на парламента по референдума за лева и еврото

Снимка: фейсбук страницата на Костадин Костадинов

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов оспори резултата от гласуването в парламента на тяхното предложение за провеждане на референдум за запазване на българския лев до 2043 г. Според Костадинов при гласуването в пленарна зала е станало объркване и накрая е отхвърлено становището на Правната комисия, да не се провежда референдума, тоест референдум ще се проведе.

"Иначе казано с отхвърлянето на решението за отменяне на референдума, референдум ще има:) Сега към този момент крайното решение е в ръцете на президента, който е задължен да се съобрази със закона и решението на парламента и да насрочи референдум“, пише Костадинов във фейсбук. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40

Дрескод "българска шевица" за първия учебен ден в училище в Кърджали

Със специален дрескод ще започне на 16 септември новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Кърджали. Мотиви на български шевици ще са задължителни за облеклото на всички учители и ученици в училището в първия учебен ден...

публикувано на 15.09.24 в 19:10