Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 60 дни ще е ясно, ще има ли сделка с Украйна за реакторите от АЕЦ "Белене"

Снимка: beleneproject.bg

До 2 месеца ще има конкретни параметри за интереса на Украйна към реакторите от неосъществената АЕЦ „Белене“, каза пред телевизия „Bulgariaon air„ зам.-министърът на енергетиката Ива Петрова. Парламентът който е разрешил преговорите, ще трябва да одобри и крайното решение, защото темата е „с огромен обществен интерес“, допълни Петрова. Тя поясни, че правилно е подбрано времето за преговорите и те не са продиктувани от идването на украинския президент Володимир Зеленски в София.

По предложението държавата да стане съакционер а търсенето на газ в българската акватория на Черно море Петрова напомни, че няма потвърдени данни за находищата, но заявените количества изглеждат като изключителна възможност. „Ако се потвърдят, това ще промени кардинално позицията на България и ситуацията на нашия пазар“, добави тя. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15