Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падане в последния завой реши победата в Гран При на България по СуперМото

Снимка: bfm.bg

Падане в последния завой коства победата на световния шампион Марк Райнер Шмидт по време на старта от Световния шампионат по СуперМото S1GP на летищен комплекс „Долна Митрополия“. 

Германецът спечели Race one и Fast Race в надпреварата, но завърши трети в Super final. Така той остана на 2 точки зад победителя в този кръг Лукас Холбахер от Австрия. Трети е Елия Самартин от Италия. Българинът Майкъл Иванов със спечелените 33 точки е 10-ти в общото подреждане.

В надпреварата за юноши Божидар Иванов се нареди втори с общо 45 точки за класирането. Победител стана Лоренц Бенг от Германия с 5 повече.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40