Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините продължават, на места термометърът ще показва 40 градуса

Снимка: БГНЕС

В събота ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, както и условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, София - около 35°.

В планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 30°, на 2000 м - около 22°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат 30°-33°, а на морската вода – 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите ще бъде предимно слънчево и горещо, на много места температурите ще надхвърлят климатичната норма. След обяд ще се развива купеста облачност и главно над северната половина и планинските райони ще превали и прегърми. В Атина ще бъде 40 градуса, в Букурещ – 39, в Истанбул – 34, в Белград – 31. 

Предимно слънчево ще бъде над Пиренейския полуостров и в Южна Франция, а останалите райони от Западна Европа – предимно облачно с валежи от дъжд. Над Централна Европа облачността ще бъде значителна и на места ще превали и прегърми. В Рим ще бъде 36, в Мадрид – 33 градуса, във Виена – 27, в Париж – 26, в Мюнхен – 25, в Москва – 24, в Стокхолм – 22, в Санкт Петербург – 21. 

В Ню Йорк и Чикаго ще бъде слънчево с максимална температура 28 градуса. В Кейптаун и Мелбърн пък ще превали и термометърът ще показва съответно 17 и 15 градуса. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31