Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Моето българско лято” събира българчета от чужбина

Снимка: БТА/личен архив

Образователната ваканция за българчета от чужбина “Моето българско лято” се провежда за трета година, съобщи съоснователят на проекта Елена Павлова. През настоящото лято децата имат две възможности да отидат на лагер – в Габрово или в Обзор.  

Идеята на ваканцията в България е децата да практикуват родния език, да опознаят страната, да създадат приятелства и спомени от преживявания извън семейството.  

Инициативата е насочена към всички българи по света и досега в нея са участвали момчета и момичета от САЩ, Франция, Финландия, Германия, Австрия, Чехия, Нидерландия. Засега “Моето българско лято” се налага бавно, но пък отзивите от родителите са радушни”, казва Елена Павлова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Рим откриват изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибен буквар”

Изложбата “Петър Берон. 200 години от издаването на Рибен буквар” се открива тази вечер в Българския културен институт в Рим, съобщиха от институцията в италианската столица. Събитието е включено в програмата за отбелязване на 155-ата годишнина от..

публикувано на 05.10.24 в 16:09

Българо-германска изложба в Чикаго прави мост между Ветровития град и Хамбург

Председателката на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург – Емилия Юкер – за втори път ще представи картините си пред публика в Чикаго, като този път изложбата е посветена на 30-ата годишнина от сътрудничеството между градовете от двете страни..

публикувано на 04.10.24 в 15:40

Весела Райчинова от гр. Бат Ям: Предстоят критични дни за важни решения

Ескалацията на напрежението в Близкия изток фокусира вниманието върху полето на дипломацията и възможността да се избегне разрастване и въвличане на повече държави в конфликта. "От страна на Израел, Иран и терористичните групировки виждаме..

публикувано на 04.10.24 в 10:50