Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Януари“ в програмата на „Дългата берлинска нощ на филмовите фестивали“

Снимки: Facebook/ Portokal

Филмът „Януари“ на режисьора Андрей Паунов ще бъде прожектиран тази вечер в Берлин по време на „Дългата берлинска нощ на филмовите фестивали“, съобщиха от Българския културен институт в града. Той е вдъхновен от едноименната пиеса на големия български писател Йордан Радичков и може да бъде видян от 23,00 ч. в Kulturfabrik Moabit & Filmrauschpalast. 

“Петима мъже, попаднали в безизходица между живота и смъртта, миналото и настоящето, познати и непознати, се опитват да решат мистерия, която бавно ги поглъща”, анонсира сюжета на лентата сайтът Bulldog Film Distribution. 

Във филма, който е носител на няколко награди и е разпространяван в българските, британските, виенските и берлинските кина, участват актьорите Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Леонид Йовчев и Малин Кръстев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55

Златни и сребърни съкровища, открити по българските земи, гостуват в "Двореца" в Балчик

Изложбата "Разкази от злато и сребро" на Националния исторически музей, подготвена за 100-годишния юбилей на Държавен културен институт "Културен център "Двореца" - Балчик /някогашната лятна резиденция на румънската кралица Мария Единбург/, беше..

публикувано на 05.08.24 в 19:29

Варна отново дава сцена на творци в областта на експериментална музика

Програма, изпълнена с прояви надхвърлящи познатия ни стандарт, това обещават организаторите на фестивала RADAR , който се провежда от 2 до 4 август във Варна. Единадесетото по ред издание обещава да бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в..

публикувано на 02.08.24 в 10:20