Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР съветва българските граждани да не пътуват до Амхара и Тигре в Етиопия

Снимка: apnews.com

Заради обявеното извънредно положение външното ни министерство съветва българските граждани да не посещават региона на Амхара и Тигре в Етиопия. В съобщение на сайта на МВнР се посочва, че на 4 август Федералното правителство на Етиопия е обявило извънредно положение,

заради продължилите няколко дни сблъсъци между армията и местна милиция в щата Амхара.

В информацията си МВнР пояснява, че в региона на Амхара и Тигре са разположени едни от най-важните исторически забележителности в Етиопия – скалните манастири в Лалибела, както и градовете Гондар и Бахир Дар.

Българските граждани могат да намерят още информация тук: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/38157 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

SOS за Боянското блато - ще оцелее ли уникалната екосистема край София от набезите на бизнеса?

Боянското блато е единствената естествена влажна зона на територията на София, която е все още дом на редица защитени видове водна растителност, земноводни и влечуги. Природното явление е разположено на 670 м надморска височина в местността..

публикувано на 20.08.24 в 08:03

Жълт код за опасни валежи е подаден в 13 области на страната

Във вторник  още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще има валежи и гръмотеници. Има вероятност за градушки и силен вятър. На изток ще е слънчево. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в..

публикувано на 19.08.24 в 19:05

България днес - 19 август 2024 г.

В „България днес“ на 19 август говорим по актуалната политическа тема от деня за отлагането на изборите и несъстоялия се кабинет „Кожарева“. С Ингрид от Нидерландия и с Анита от Франция разговаряме за българския фолклор и неговите последователи..

публикувано на 19.08.24 в 19:00