Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращаме хуманитарна помощ на Украйна заради взривяването на язовир “Каховка”

Снимка: БТА

България ще предостави хуманитарна помощ на Украйна за преодоляване на последиците от взривената язовирна стена на ВЕЦ “Каховка”, съобщи пресслужбата ва Министерския съвет. Помощта е на стойност около 35 хил. лв. и в нея влизат бутилки минерална и изворна вода, опаковъчни материали и др.

Решението на кабинета е в отговор на поисканото съдействие от украинското правителство към Европейския съюз чрез активиране на Механизма за гражданска защита.

Стената на големия язовир “Нова Каховка” в контролираната от Русия част на Херсонска област беше разрушена на 6 юни т.г. След наводненията по поречието на река Днепър има опасения от хуманитарна и екологична катастрофа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02