Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меги Ангелова – българският глас в чуждестранните кинопродукции

Снимка: личен архив
Завладяващият глас на българката Меги Ангелова звучи в трейлъра на филма „Жената воин“ (The Woman King, 2022 г.), в индийски филм, в многобройни корейски и китайски сериали. И макар че не си представя живота без музика, талантливата певица записва първата си авторска песен чак на 33-годишна възраст, далеч от родната си Варна – в мъгливия Лондон.

Първите години в столицата на Великобритания работи като чистачка, но след това решава да сбъдне мечтата си и да се занимава с музика. Израснала в артистично семейство, с отлично образование и любов към филмовата музика, Меги Ангелова влага сърце и душа не само в пеенето, но и във всичко, което прави. А то не е малко – тя е композитор, телевизионен водещ, художник със собствени изложби, инструктор по китайски бойни спортове. Участва и в българо-китайския филм „Тай Чи“ (Tai Chi), който спечели платинена награда на филмовите фестивали в Орегон и Невада, САЩ. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимкa: Facebook /Nana Tomova Storyteller

Сладкодумният разказвач Нана от Шотландия или как звучат народните ни приказки на английски

Тя е професионален разказвач. Разказва истории от цял ​​свят, но най-вече български народни приказки. Също така тя е поет, фотограф и гид – развежда хората сред природата, докато им разказва приказки. Запознайте се с Нана Томова. Р одена е в..

публикувано на 02.09.24 в 12:10

Параолимпийската ни медалистка Стела Енева тръгва уверено към новата Олимпиада

Само след ден започват най-важните състезания за спортисти с увреждания от цял свят – Параолимпийските игри в Париж 2024. За четвърти път в такъв престижен форум се включва Стела Енева в дисциплината хвърляне на диск за състезатели с двигателни..

публикувано на 27.08.24 в 13:35

Нидерландката Естер Вилемс увлича своите сънародници в ритъма на българските народни танци

Нидерландката Естер Вилемс продължава да привлича хора от различни градове и националности в своя клуб за български народни танци, създаден в Хага и носещ името "Зора". Основан е през 2017 година и още тогава в него се записват 13 души, които с..

публикувано на 18.08.24 в 08:45