Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни топъл почивен ден с температури до 33 градуса

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а в събота, 2 септември - предимно слънчево. В следобедните часове над планинските и източните райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 29°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м - около 16°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. По южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28° и 30°, а на морската вода – 25°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево и по-топло. По-значителна облачност и превалявания от дъжд ще има в крайните югоизточни райони. ВАтина ще бъде 34 градуса, в Букурещ – 32, в Истанбул – 31, в Белград – 30. 

В Европа – над Пиренейския полуостров и в югозападните райони на Франция ще бъде хладно, на много места с валежи от дъжд. В останалата част от Франция, както и в Италия ще преобладава слънчево време. Над по-голямата част от Германия, Полша, Чехия и Словакия ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, докато в останалата част от Централна Европа ще бъде слънчево. В Рим ще бъде 31 градуса, във Виена – 28, в Мюнхен – 27, в Париж – 26, в Мадрид – 24, в Москва – 22, в Санкт Петербург – 21, в Стокхолм – 19. 

Слънчево ще бъде в Чикаго с 32 градуса и в Ню Йорк с 26, докато в Кейптаун максималните стойности ще достигнат едва 15 градуса, а в Мелбърн – 18. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05