Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти подготвят законови промени за по-строги наказания на шофьорите

Снимка: БГНЕС

Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва преглед на законодателството, засягащо нарушителите на пътя. Целта е да бъдат подготвени законови промени за по-строги наказания на шофьорите, които не спазват правилата за движение. 

“Институциите са една част от проблема с нарушителите на пътя, другата е обществото”, коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му, когато видим, че някой е пил, трябва да му вземем ключа от колата и да го качим на такси. Много от хората подминават темата, защото не са се сблъсквали с нея. Тя обаче засяга цялото общество”, добави народният представител.

Тази вечер граждани отново ще протестират заради прегазеното момче на пешеходна пътека в центъра на София с настояването за по-строг контрол над водачите. Организаторите обявиха, че демонстрациите ще продължат до края на седмицата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГКПП „ Гюешево“

Българските и македонските власти се срещнаха заради пограничните пожари

Граничните власти на България и Северна Македония проведоха среща на граничния пункт Гюешево. Обсъдена е пожарната обстановка, каза за БНР областният управител на Кюстендил Александър Пандурски. Началникът на Регионалния граничен сектор-Кюстендил Светлин..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17

Изложба "Под закрилата на святото" показва християнски и мюсюлмански текстове от XIII - XX век

Днес от 13.00 ч. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София ще бъде открита изложбата "Под закрилата на святото". Експозицията включва 16 тематични табла с ръкописи, архивни документи, старопечатни книги и оригинална графика от колекциите..

публикувано на 17.07.24 в 07:10