Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти подготвят законови промени за по-строги наказания на шофьорите

Снимка: БГНЕС

Експертна група от магистрати и университетски преподаватели започва преглед на законодателството, засягащо нарушителите на пътя. Целта е да бъдат подготвени законови промени за по-строги наказания на шофьорите, които не спазват правилата за движение. 

“Институциите са една част от проблема с нарушителите на пътя, другата е обществото”, коментира пред БНР депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му, когато видим, че някой е пил, трябва да му вземем ключа от колата и да го качим на такси. Много от хората подминават темата, защото не са се сблъсквали с нея. Тя обаче засяга цялото общество”, добави народният представител.

Тази вечер граждани отново ще протестират заради прегазеното момче на пешеходна пътека в центъра на София с настояването за по-строг контрол над водачите. Организаторите обявиха, че демонстрациите ще продължат до края на седмицата. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00

Учебно-тренировъчен самолет катастрофира при подготовка за авиошоу

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA, съобщи Министерство на отбраната. Инцидентът е станал при подготовка на утрешните демонстрации по случай..

публикувано на 13.09.24 в 16:20

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10