Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски дни на наследството в Брезник

Общинският исторически музей в Брезник
Снимка: Facebook / mmbreznik

Две гостуващи изложби, по повод Европейските дни на наследството, ще бъдат представени в Общинския исторически музей на Брезник. Те ще са достъпни за посетители от 14 септември. Експозициите "Киното: магия и техника" и "От Флинстоун до смартфон" са подготвени от Националния политехнически музей в София. Първата от тях представя седмото изкуство от гледна точка на машините и визуалните свидетелства години назад и проследява първите стъпки в киното с образци на техниката, без които магията му не би била възможна.

В изложбата "От Флинстоун до смартфон", в изложбена зала "Класно училище" на ОИМ, събира на едно място десетки работещи устройства от близкото минало.

Всяка година, в съвместната инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия през септември, участват 50-те държави, подписали Европейската културна конвенция. Повече от 20 милиона европейски граждани се включват, което прави културното събитие сред най-мащабните и най-споделяните не само на Стария континент, но и в целия свят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15