Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният технически панаир 2023 в Пловдив

Снимка: БТА - архив

До 17 септември ще се проведе 77-ото издание на Пловдивския международен технически панаир. В панаирното градче се представят над 200 компании от 14 държави. На изложението са показани нови технологии за екостроителство, машиностроене, енергетика, дигитални технологии за дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили и електроавтобуси, авиостроителство и космически разработки.

За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт на германски жп строителен гигант. Със свой щанд, посветен на 30-годишнината от създаването на единия европейски пазар, присъства и Европейската комисия. На 15 септември ще бъдат връчени Златните медали на 77-ия Международен технически панаир 2023.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Производители излагат продукцията си на традиционния Есенен панаир в Разград

На започващото днес в Градския парк на Разград 31-во издание на традиционния есенен панаир своя продукция ще представят производители от цялата страна. С ръчно изработени сувенири ще участват и от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания..

публикувано на 11.09.24 в 08:15

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13