Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът смята, че премиерът трябва да подаде оставка

Снимка: Ройтерс

Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка”, заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Думите й се отнасят до вчерашното изявление на премиера Николай Денков, в което той сравнява с терористи недоволните от възобновения внос на украинска продукция зърнопроизводители. Въпреки че бяха поканени на среща от министър-председателя, те отказаха да се явят.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям”

Премиерът обяви, че ще покани на следващ разговор недоволните зърнопроизводители

“Има насъскване на производители срещу преработватели”, каза още Илияна Йотова. Според нея по-лесното решение е било да се намери консенсусен вариант за вноса на зърното чрез предварителен анализ, както са направили други страни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 2 октомври 2024 г.

За ситуацията в Близкия изток и безопасността на българските граждани в Ливан, Иран и Израел - това е водещата тема, с която започва днешната програма на Радио България. Пловдив, изкуството и фестивалите в началото на есента са останалите акцентите в..

публикувано на 02.10.24 в 19:00
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на брифинг в сградата на Министерски съвет днес, 2 октомври 2024 г.

Мерки на държавните институции след ескалацията в Близкия изток

Категорично осъждаме продължаващите ракетни удари на Иран срещу Израел, подкрепяме регионалната стабилност и сигурността на държавата Израел, се казва в позиция на Министерството на външните работи, качена в мрежата "Екс".  Заради напрежението..

публикувано на 02.10.24 в 13:17
Израелски въздушни удари в Южен Ливан, 01 октомври 2024 г.

Давид Авишай от Израел: За действията на Израел в Газа и Ливан има конкретни причини

С два полета на правителствения "Еърбъс" в рамките на два дни българската държава успя да евакуира 169 българи и членове на техните семейства, които се прибраха у нас от Ливан след ескалация на напрежението там. Автори: Йоан Колев и Гергана Манчева..

публикувано на 02.10.24 в 11:55