Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 20 септември общината допусна до 80 трактора да протестират в София

Снимка: БГНЕС

Около 600 трактора на недоволните фермери остава на входа на София през втория ден на техните протести при Долни Богров. Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов заяви, че тяхното "най-важното искане е забраната за внос от Украйна“. С общинската власт е съгласувано, че фермерите ще протестират пеша във вторник в София, докато в сряда сутринта, когато няма трафик, до центъра ще бъдат допуснати до 80 аграрни машини.

„Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат със зърнопроизводителите“, коментира в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и призова за преговори, като подчерта, че София е свикнала на протести и блокади.

Имаме уверението, че до обяд ще бъде решен въпросът със зърнопроизводителите, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски също в парламента. На въпрос за заплахата на протестиращите зърнопроизводители да блокират центъра на в столицата, той отговори: „Напротив, друго ни уведомяват от правителството, че има диалог.... Сега нещата са доста по-прости, става дума за едни обезщетения, които искат, за тези тонове зърно, които са в България, и разликата в цената“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10